28mrt

Een wonder!

Hoe wonderbaarlijk is het dat jij bent ontstaan uit het niets. Hoe bizar is het eigenlijk dat je ooit slechts een klein celletje bent geweest. Een microscopisch klein puntje dat uitgegroeid is tot een mensje met armpjes, beentjes, vingertjes, teentjes, ogen, oren, mond en neus. En dat je nu uit die neus een snottebel kunt blazen waar dat microscopisch kleine puntje waar je ooit mee begon U tegen zegt!

Julian anderhalfZo is het ook heel bijzonder dat ik 20 jaar geleden heb leren typen op een typemachine (over een paar jaar laat ik je die wel eens zien als we een dagje musea gaan bezoeken) en tegenwoordig de zogenaamde flexibele toetsenborden in de maak zijn die je opgerold in je tas mee kunt nemen. Zingen we op het moment nog glimlachend mee met Sinterklaasliedjes waarbij 2 kaatsenballen in een net cadeau worden gegeven, zul jij later wellicht de versie ‘een gameboy en een mini pad’ al achterhaald vinden.

De techniek ontwikkelt zich bijna net zo snel als jijzelf, nu anderhalf maar al niet meer te vergelijken met de uk die je een jaar geleden was. Soms is het moeilijk voor te stellen dat je meer kan dan je nu al kan, maar dan toch ben ik weer verrast wanneer je vol overtuiging een liedje meezingt en op de muziek je schouders beweegt van links naar rechts. Ritme is aanwezig, de woordenschat nog niet echt, maar dát weet jij niet. Zelf ben ik er ook nog altijd zeker van dat ik vroeger, 3 jaar oud, een keer een buitenlandse dame in correct Engels te woord stond. Dat ze me niet begreep was dan ook te wijten aan haar gebrek aan kennis van die taal, niet het mijne.

Het is spannend voor ons als ouders om jou te zien opgroeien. We zijn trots wanneer je een mooie toren bouwt van blokken, wanneer je snoepjes van een ander kindje laat liggen totdat iemand zegt dat je er ook van mag hebben, wanneer je vol vertrouwen in onze armen gaat hangen omdat je weet dat we je niet laten vallen, wanneer je triomfantelijk kijkt als je een lepel eten zonder knoeien naar binnen hebt gewerkt, wanneer je vol berouw een kus komt geven als je voor straf op de gang bent gezet…en dan uiteraard nog trotser wanneer de handeling die daar de oorzaak van was ook niet meer wordt verricht!

Allemaal voorbodes van een man met een goed karakter, een man die anderen durft te vertrouwen, die zijn fouten zal erkennen, die een ander en andermans zaken respecteert, die durft te presteren en die daar trots op zal zijn. Uiteraard voorbarig en voorspeld door een trotse moeder met rooskleurige vooruitziende blik, maar ik geloof dat het waar kan zijn!

Monuments of life no. 3 Monuments of life no. 3 inhoudVerschenen in
Monuments of Life no. 3
Oktober 2014
ISBN: 9789081938433

Een tip of aanmoediging? Leuk als je die hier achter laat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2014, All Rights Reserved