3nov

Hoe warm het was en hoeveel…

1992-1993-ssg-eindexamenkrant-stukjeWoensdagmiddag 12 mei 1993, 14.50u.

Ik kan bijna geen functies meer zien. Ben ik zolang met boek 5a bezig, spring ik een gaatje in de lucht omdat ik reeds bij hoofdstuk 4 ben aangeland, wordt me verteld dat ik eigenlijk beter met boek 5b had kunnen beginnen! Geen nood, dacht ik nog, ik doe ze allemaal … maar ik zie het somber in wanneer ik in een hoofdstuk al bij de INSTAP vastloop. “En dat wil een voldoende voor wiskunde A gaan halen”, denk ik dan! En ik dacht zo ook nog wel een 5.1 voor economie te kunnen halen en een 4.9 op Duits moest ook wel kunnen en wat dacht je van een 6.1 op Engels! Peanuts toch!

Eén ding heb ik mis…als je de hele dag aan het leren bent, hoeft dat nog niet te betekenen dat je dus zal slagen…Was dat maar zo…Ik sta er nu eenmaal slecht voor…was dat maar niet zo.

Ik probeer mezelf wijs te maken dat, wanneer ik zal zakken, ik geen onvoldaan gevoel zal hebben omdat ik er immers 9 uur per dag voor heb geleerd! Ik vrees echter ’t tegengestelde.

Echt verbaasd was ik toen iemand zei: “Den je niet dat je een teveel aan informatie krijgt, als je zolang leert?!” Nou já, ik weet nu al dat ik aan m’n examens zal zitten met een te weinig aan informatie…hoe meer, hoe beter juist! DUS, ik hou dit ritme vol, naar ik mag hopen.

Van 09.00-11.00 leren in de bibliotheek, half uurtje pauze, weer leren tot 13.30, half uurtje pauze weer leren tot 15.30, laatste half uurtje pauze en weer doorleren tot 17.00. Dan vlug naar huis, eten en wat praten. Meer belangstelling of ik echt geleerd heb, wat ik geleerd heb en wat ik niet snap en waarom niet. 18.30-21.30 weer naar de bieb vluchten (om te leren) en dan doodop naar huis…weer belangstelling, of ik het nu dan snap allemaal!
Een dagindeling van niks, maar wat moet ik anders?!

O ja, het komende weekend krijg ik nog bijles. Nou, dat brengt alweer heel wat leven in de brouwerij zeg! Bijles van economie I, tussen twee haakjes! ZUCHT! Klagen mag ik niet, da’s ook nog eens wat! Wij hebben het allemaal zo goed tegenwoordig. Nou en of, ik geniet van deze heerlijke geestelijke inspanning.
1992-1993-ssg-eindexamenkrant
Eigenlijk mag ik geen leerpauze nemen zoals nu, maar toch krijg ik geen groot schuldgevoel. Ik houd me nl. toch nog geestelijk bezig en nog met school ook!

Over een kwartier neem ik een gigantisch half uur pauze…Tot die tijd toch nog maar wat kettingregelen met wiskundige samengestelde functies. Hoesje!!!

Valérie A6a

Verschenen in
Eindexamenkrant Atheneum ’92-’93
Juni 1993

Een tip of aanmoediging? Leuk als je die hier achter laat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2014, All Rights Reserved