15mrt

Klaar met zandkasteel!

Ik heb een hekel aan Toto. Die pop praat zo lijzig als het maar kan en is niet in staat om meer dan 2 woorden in een zin te stoppen. Zelfs de lach die hij produceert weet een vuurtje in mij aan te wakkeren. En ik kan je verzekeren dat dat geen vuurtje is waar je lekker warm van wordt. Nee, dergelijke vuurtjes kunnen in steekvlammen ontaarden als er maar hard genoeg op geblazen wordt. En dat gebeurt wanneer figuur Toto vooruit dribbelt met een kromme rug alsof hij een bejaarde baby is die niet meer zeker is van zijn stappen. ‘Loop toch gewoon’, ‘til je voeten gewoon op’ roep ik in mezelf naar het beeldscherm. En wat krijg ik? Een domme blik in mijn richting, een vinger in zijn mond en een oplopend ‘huuuuuuuuh’? Als dit zogenaamd educatieve televisie moet voorstellen waarom is Koning Koos dan niet ter plaatse om het enorm onfatsoenlijke ‘huh’ te corrigeren naar ‘Wat zeg je?’.

Zandkasteel kleinEn in al die tijd dat het poppengezinnetje in het zand speelt, ontwikkelt het Totowezen zich slecht. Dat ook Koning Koos niet ouder lijkt te worden en het poppenzusje Sasa ook niet verandert interesseert me geen biet. Maar die verdomde Toto ziet mijn zoonlief als rolmodel!! Ja hoor, als meneer niet wil eten doet hij zijn arm tegen zijn mond en zegt ‘Toto wil niet eten’, met datzelfde lijzige toontje als dat lelijke lappen wezen van tv. En als Julian wil dat zijn vader bijvoorbeeld zijn knuffelhond voor hem pakt zegt hij ‘papa Woefwoef pakken’, terwijl hij heel goed heeft geleerd dat als je iets wil, je dat netjes moet vragen. Als ik hem daar op wijs past hij zijn zin wel aan naar ‘papa, wil jij Woefwoef voor mij pakken alsjeblieft?’. Precies, zo hoort het. Maar de opperpop dat een vader voor Toto moet voorstellen heeft dat zeker niet in zijn educatieve script staan waardoor Toto, na al die jaren dat het joch op de televisie verschijnt, dit nog altijd niet heeft geleerd. Nee, goed leren praten is niet prioriteit in dit programma.

Maar wel wordt er vrolijk gezongen: ‘het is gelukt, het is gelukt, het is gelukt’…’ik heb een drolletje uitgedrukt’… ‘hoezee, hoezee, hoezee, hoezee’…’ik ben klaar op de wc’. Werkelijk! Ik vraag me af of de schrijver verwikkelt is geraakt in het schrijven van een carnavalshit of dat het hem echt te doen was een stimulans voor mijn zoon te creëren om zijn behoefte op het toilet te doen! Hoe vrolijk ik ook de polonaise naar het potje inzet, ik ben nog altijd veel te druk met het verschonen van Julian’s luiers.

Het is juist, ik ben geen fan, integendeel. Wat mij betreft veranderen we de tekst en hossen we op het volgende: ’het is gelukt, het is gelukt, het is gelukt’…’ik heb Toto door de plee gedrukt’…’hoezee, hoezee, hoezee, hoezee, hoezee’… ‘ik ben klaar met Zandkastee’

Uit archief: 2014, 24 februari

 

Een tip of aanmoediging? Leuk als je die hier achter laat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2014, All Rights Reserved